Δηλώσεις Υπουργού Παιδείας μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

Facebook
Twitter
LinkedIn
Δηλώσεις Υπουργού Παιδείας Μετά Τη Συνάντηση Με Τον Πρωθυπουργό

Δηλώσεις Υπουργού Παιδείας Μετά Τη Συνάντηση Με Τον Πρωθυπουργό

Σε δηλώσεις προέβη η Υπουργός Παιδείας μετά τη συνάντηση του υπουργικού συμβουλίου με τον Πρωθυπουργό. Μεταξύ άλλων δήλωσε παραμονή στο ισχύον εξεταστικό σύστημα με βελτιωτικές κινήσεις και εξορθολογισμό της ύλης, παράταση υποβολής μηχανογραφικών και κατάργηση πανεπιστημιακού ασύλου.

Εξεταστικό Σύστημα

Όπως ανακοίνωσε η κα Κεραμέως, το εξεταστικό σύστημα δε θα αλλάξει και θα παραμείνει όπως ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση. Στόχος της νέας ηγεσίας είναι να μην αιφνιδιαστούν οι μαθητές με νέες αλλαγές. Θα γίνουν όμως άμεσα βελτιωτικές κινήσεις σε στρεβλώσεις που πιθανόν να υπάρχουν. Παράλληλα, θα υπάρξει εξορθολογισμός της πρόσφατα ανακοινωθείσας ύλης. 

Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Η Υπουργός δήλωσε, επίσης, ότι θα καταργηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο με νέα ρύθμιση στο πρώτο νομοσχέδιο στις 23 Ιουλίου. 

Μηχανογραφικά Δελτία και νέα τμήματα

Δίνεται παράταση στην υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων, για να διαπιστωθεί αν στα νέα τμήματα υπάρχουν αδυναμίες όσον αφορά τη λειτουργία τους.  Επίσης, ανακαλείται η απόφαση για τη δημιουργία τμήματος Νομικής στην Πάτρα. Πιο συγκεκριμένα η κα Κεραμέως ανέφερε “Η χώρα μας έχει χιλιάδες άνεργους δικηγόρους και ένα βασικό μέλημα της κυβέρνησής μας είναι να γεφυρώσει το χάσμα που υπάρχει σήμερα μεταξύ αφενός εκπαίδευσης και αφετέρου πραγματικών αναγκών της αγοράς εργασίας”.

Μακροπρόθεσμοι στόχοι υπουργείου παιδείας

Στο επόμενο διάστημα θα προετοιμαστεί ένα νέο θεσμικό πλαίσιο για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Βασικός στόχος είναι να δοθεί μεγαλύτερη ελευθερία και αυτονομία και στα σχολεία και στα πανεπιστήμια.

Δηλώσεις Πρωθυπουργού

Μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε στη συνέντευξη “Είναι μεγάλη χαρά που ξεκινώ τον κύκλο των επισκέψεων μου από το Υπουργείο Παιδείας. Θέλω να ευχηθώ στη νέα ηγεσία του Υπουργείου καλή επιτυχία και καλή δύναμη στην επιτέλεση των καθηκόντων τους. Δεν έχω κρύψει ποτέ ότι η Παιδεία αποτελεί για μένα προσωπικά απόλυτη πολιτική προτεραιότητα. Θα προχωρήσουμε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στην εφαρμογή του σχεδίου μας για ποιοτική δημόσια παιδεία για όλα τα Ελληνόπουλα και για αναβαθμισμένα πανεπιστήμια που συνδέονται με την αγορά εργασίας”.

Δείτε εδώ βίντεο με τις δηλώσεις: https://www.youtube.com/channel/UC3y7pL9boqyhVT6YNNw_v1w

ephilologist

ephilologist