Κριτήριο Αξιολόγησης Ενότητα 4 Αρχαία Γ Γυμνασίου
Picture of Ευαγγελία Χίντζιου

Ευαγγελία Χίντζιου

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Κριτήριο Αξιολόγησης Ενότητα 4 Αρχαία Γ’ Γυμνασίου

Σε αυτό το άρθρο θα βρεις ένα κριτήριο αξιολόγησης για την Ενότητα 4 των Αρχαίων Ελληνικών της Γ’ Γυμνασίου. Περιλαμβάνει ως ύλη τις ενότητες 1, 2, 4, 6 και το προς εξέταση κείμενο είναι το κείμενο της ενότητας 4. Μπορεί να αξιοποιηθεί ως διαγώνισμα τετραμήνου ή ως επαναληπτικό κριτήριο. Επίσης, μπορεί να αξιοποιηθεί στις τελικές εξετάσεις, μιας και έχει προστεθεί σε αυτό και μια εναλλακτική άσκηση συντακτικού που περιλαμβάνει και τα συντακτικά φαινόμενα που παρουσιάζονται στις υπόλοιπες ενότητες που είναι στην ύλη.

Το κριτήριο βασίζεται στον νέο τρόπο εξέτασης των Αρχαίων Ελληνικών στο Γυμνάσιο. Έτσι, θα βρεις ασκήσεις κλειστού τύπου για την εξέταση των λεξιλογικών, των γραμματικών & συντακτικών ασκήσεων. Επίσης, οι λέξεις που αξιοποιήθηκαν στις ασκήσεις αυτές είναι από το προς εξέταση κείμενο.

Μάλιστα, επειδή υπάρχει διχογνωμία ως προς το αν ανήκουν στις ερωτήσεις κλειστού τύπου οι ερωτήσεις συμπλήρωσης κενού με μετασχηματισμό τύπου, δημιουργήσαμε μια πρωτότυπη λεξιλογική άσκηση που συνδυάζει τη συμπλήρωση κενών με αναγνώριση τύπων κι όχι μετασχηματισμό.

Επιπλέον, οι μονάδες έχουν κατανεμηθεί όπως ορίζει το ΦΕΚ για το νέο σύστημα εξέτασης και έχουν μοιραστεί στις δηλώσεις των ασκήσεων με γνώμονα την ευκολότερη βαθμολόγηση. Τέλος, θα βρεις απαντήσεις για όλες τις ασκήσεις του κριτηρίου.

Δες το κριτήριο και τις απαντήσεις του εδώ.

Το κριτήριο έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με τον συνάδελφο Μιχάλη Μπικάκη και έχει δημοσιευτεί στο filologika.gr.

Κοινοποιήστε τον σύνδεσμο