Ευαγγελία Χίντζιου

Ευαγγελία Χίντζιου

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Πώς Γράφω Πολυτονικά (Windows 10)

Στο πλαίσιο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης διαπιστώνουμε στην πράξη όσοι/ες διδάσκουμε αρχαία ελληνικά την ανάγκη να γνωρίζουμε τόσο εμείς όσο και οι μαθητές/τριες μας να γράφουμε με πολυτονικό σύστημα.

Με αυτόν τον τρόπο διευκολύνεται το έργο μας όσον αφορά τη δημιουργία και την επίλυση ασκήσεων. Αποφεύγουμε την κοπιαστική διαδικασία που ακολουθείται συνήθως: χειρόγραφη συγγραφή, σκανάρισμα ή φωτογραφία άσκησης, αποστολή άσκησης με email ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χειρόγραφη επίλυση από τους μαθητές/τριες, σκανάρισμα ή φωτογραφία λύσης, χειρόγραφη διόρθωση και ξανά αποστολή ανατροφοδότησης!

Στο παρακάτω βίντεο tutorial σας δείχνω πώς θα εγκαταστήσετε το πολυτονικό σύστημα στα Windows 10 και βήμα-βήμα όλα τα πλήκτρα που αντιστοιχούν στα τονικά σημάδια, τα πνεύματα και την υπογεγραμμένη με όλους τους πιθανούς συνδυασμούς.

Αν διαθέτετε άλλη έκδοση Windows, βρείτε σχετικά βίντεο στο Youtube για την εγκατάσταση. Τα πλήκτρα που πρέπει να πατήσετε, για να βάλετε τόνους και πνεύματα θα είναι τα ίδια όποια έκδοση και να έχετε εγκαταστήσει.

Κατεβάστε το αρχείο PDF πατώντας εδώ.

Κάντε δωρεάν εγγραφή στο κανάλι μας πατώντας εδώ

Θέλεις Να Επιμορφωθείς Στο Μοντέλο Της Ανεστραμμένης Τάξης; Το Online Σεμινάριό Μας Είναι Αυτό Που Ψάχνεις!

Κοινοποιήστε τον σύνδεσμο