Σεμινάριο: Διδακτική Αρχαίων Α' Λυκείου (ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ)

Σεμινάριο Διδακτική Αρχαίων Α Λυκείου

Περιγραφή & Δομή Σεμιναρίου

Το σεμινάριο θα σε βοηθήσει στην αποτελεσματικότερη διδασκαλία του μαθήματος των Αρχαίων Ελληνικών στην Α’ Λυκείου. Θα μάθεις βασικές πληροφορίες για το μάθημα (ύλη, τρόπο εξέτασης, Τράπεζα Θεμάτων) αλλά και πώς μπορείς να οργανώσεις τις διδακτικές ώρες και τι να διδάξεις σε κάθε διδακτική ώρα (ποιο κείμενο και ποια γραμματικά ή/και συντακτικά φαινόμενα). Επίσης, θα παρακολουθήσεις οδηγίες διδασκαλίας της εισαγωγής, της μετάφρασης, των λεξιλογικών και των ερμηνευτικών τις οποίες μπορείς να αξιοποιήσεις στο μάθημά σου. Τέλος, θα σου παρουσιαστούν πολλά παραδείγματα ασκήσεων (εισαγωγής, λεξιλογικών, ερμηνευτικών, γραμματικής & συντακτικού) από την Τράπεζα Θεμάτων, ώστε να εξοικειωθείς με το τι ζητείται και να μπορέσεις να δημιουργήσεις τις δικές σου ασκήσεις. 

Παρακάτω παρατίθεται η δομή του σεμιναρίου. Για να δεις τις υποενότητες του σεμιναρίου, πάτησε το βελάκι σε κάθε ενότητα:

 1. Τι έχει διδαχθεί στο Γυμνάσιο (Γραμματική & Συντακτικό)
 2. Εξεταστέα Ύλη Μαθήματος
 3. Τρόπος Εξέτασης
 4. Τράπεζα Θεμάτων
 1. Χρονοδιάγραμμα Μαθημάτων
 1. Πλάνο Διδασκαλίας ανά Μάθημα (Θουκυδίδης) 
 2. Πλάνο Διδασκαλίας ανά Μάθημα (Ξενοφώντας)
 1. Διδασκαλία Εισαγωγής
 2. Παραδείγματα Ασκήσεων Εισαγωγής
 3. Διδασκαλία Μετάφρασης
 1. Διδασκαλία & Παραδείγματα Λεξιλογικών Ασκήσεων
 1. Μέθοδοι Διδασκαλίας Ερμηνευτικών
 2. Παραδείγματα Ερμηνευτικών Ερωτήσεων
 1. Παραδείγματα Ασκήσεων Γραμματικής
 2. Διδασκαλία Συντακτικής Ανάλυσης Κειμένου
 3. Παραδείγματα Ασκήσεων Συντακτικού
 1. ΦΕΚ Ύλης
 2. Οδηγίες Διδασκαλίας
 3. ΦΕΚ με τον Τρόπο Εξέτασης
 4. Αναζήτηση Θεμάτων από την Τράπεζα Θεμάτων
 5. Βίντεο Ερμηνευτικών 1
 6. Βίντεο Ερμηνευτικών 2
 7. Δοκίμιο Αρχικής Αξιολόγησης
 8. Ουσιαστικά Γ’ Κλίσης & Ανώμαλα & Επίθετα Γ’ Κλίσης ανά παράγραφο
 9. Διαφάνειες Σεμιναρίου

Τρόπος Παρακολούθησης

Πάτησε πάνω σε κάθε ερώτηση, για να δεις την απάντηση:

Το σεμινάριο προσφέρεται αποκλειστικά διαδικτυακά εξ αποστάσεως. Είναι ασύγχρονο που σημαίνει ότι μπορείς να το παρακολουθήσεις στον δικό σου χώρο και όποια ώρα επιθυμείς! Aποτελείται από σύντομα βίντεο που δεν κουράζουν τον/την θεατή και μεταφέρουν το περιεχόμενο με εύληπτο τρόπο.

Για να πραγματοποιήσεις εγγραφή στο σεμινάριο, θα πρέπει να πατήσεις το κουμπί “Απόκτησέ το” και να ακολουθήσεις τη διαδικασία της παραγγελίας. Αν στη θέση του κουμπιού “Απόκτησέ το” βλέπεις το κουμπί “Εκδήλωση ενδιαφέροντος” σημαίνει ότι το σεμινάριο αυτή τη στιγμή δεν είναι διαθέσιμο για εγγραφές αλλά μπορείς να εκδηλώσεις το ενδιαφέρον σου για τον επόμενο κύκλο.

Κατά το τελικό στάδιο της παραγγελίας/ εγγραφής σου συμπληρώνεις ένα δικό σου όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης. Έτσι, δημιουργείς τον λογαριασμό σου στο site μας. Μετά την ολοκλήρωση της παραγγελίας/ εγγραφής σου, θα μπορέσεις να παρακολουθήσεις το σεμινάριο μέσω του site μας (στο μενού “Ο Λογαριασμός Μου”), αφού συνδεθείς στον λογαριασμό σου. 

Μετά την απόκτηση του σεμιναρίου θα έχεις πρόσβαση σε αυτό για 2 μήνες/ 60 μέρες με σκοπό να έχεις άνεση χρόνου, για να εφαρμόσεις στην πράξη όλα όσα θα διδαχθείς! Αφού ολοκληρώσεις το σεμινάριο, θα λάβεις τη βεβαίωση παρακολούθησης.

Το σεμινάριο είναι συμβατό με όλες τις συσκευές (Η/Υ, tablet, κινητό). Επομένως, μπορείς να το παρακολουθήσεις από οποιαδήποτε συσκευή.

Σχόλια επιμορφούμενων

Λίγα λόγια για την Εισηγήτρια

Η Ευαγγελία Χίντζιου είναι απόφοιτος του τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος M.Ed στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία. Στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού της πραγματοποίησε διπλωματική εργασία η οποία αφορούσε το μοντέλο της ανεστραμμένης τάξης/ flipped classroom, ενώ εξειδικεύτηκε στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και στη χρήση εκπαιδευτικών παιχνιδιών. Είναι CEO της εταιρείας "E-philologist" και της αντίστοιχης ιστοσελίδας e-philologist.gr. Δραστηριοποιείται ενεργά στο YouTube μέσω του καναλιού "E-philologist" στο οποίο αναρτά εκπαιδευτικά βίντεο με βασική θεματική τις νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση και τα φιλολογικά μαθήματα. Το εγχείρημα αυτό έχει ευρεία αποδοχή από την εκπαιδευτική κοινότητα και όχι μόνο. Συνεργάζεται με το filologika.gr στο οποίο έχει δημοσιεύσει πλήθος κριτηρίων αξιολόγησης για τη Νεοελληνική Γλώσσα & Λογοτεχνία και τα Αρχαία Ελληνικά όλων των τάξεων Γυμνασίου- Λυκείου.

Σε ποιους απευθύνεται

Το online σεμινάριο απευθύνεται σε:

 • φιλολόγους που επιθυμούν να μάθουν να διδάσκουν αποτελεσματικά τα Αρχαία Ελληνικά Α’ Λυκείου
 • φοιτητές/ τριες φιλοσοφικών σχολών που επιθυμούν να επιμορφωθούν στον τρόπο διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών για μελλοντική εκπαιδευτική χρήση 

Κόστος

55 €

Πληρωμή με Κάρτα, PayPal ή Κατάθεση

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το online σεμινάριο στείλε μας mail στο

info@e-philologist.gr