Σεμινάριο: Μεθοδολογία Παραγωγής Λόγου (Γυμνάσιο) (ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ )

Περιγραφή & Δομή Σεμιναρίου

Στο σεμινάριο θα μάθεις τον τρόπο διδασκαλίας της συγγραφής μιας έκθεσης (παραγωγή γραπτού λόγου). Μέσα από αυθεντικά γραπτά μαθητών Γυμνασίου θα γνωρίσεις τα βήματα που πρέπει να ακολουθούν οι μαθητές/τριες σου κατά τη συγγραφή μιας έκθεσης/ παραγράφου και θα εξοικειωθείς με την αξιολόγηση και τον τρόπο διόρθωσης μιας έκθεσης/ παραγράφου με απώτερο σκοπό την καθοδήγηση των μαθητών/τριων σου στην αξιολόγηση και τη διόρθωση των δικών τους γραπτών κειμένων. Παράλληλα, οι τεχνικές παραγωγής λόγου που παρουσιάζονται θα σε βοηθήσουν στην αξιοποίηση εναλλακτικών και ενδιαφερόντων τρόπων παραγωγής λόγου ζωντανεύοντας το μάθημά σου!

Παρακάτω παρατίθεται η δομή του σεμιναρίου. Για να δεις τις υποενότητες του σεμιναρίου, πάτησε το βελάκι σε κάθε ενότητα:

 1. Στοχοθεσία & Πορεία Διδασκαλίας
 1. Εκμάθηση Δομής Παραγράφου
 2. Αρετές Παραγράφου
 3. Κριτήρια Αξιολόγησης Παραγράφου & Αξιολόγηση Αυθεντικής Μαθητικής Παραγράφου
 1. Θεωρία Συγγραφικών Σταδίων
 2. Εφαρμογή Συγγραφικών Σταδίων σε Αυθεντική Μαθητική Παράγραφο 
 1. Παράδειγμα Διδασκαλίας Χαρακτηριστικών Γενών Λόγου/ Κειμενικών Ειδών
 2. Κριτήρια Αξιολόγησης Κειμένου
 3. Τεχνικές Παραγωγής Λόγου
 4. Εφαρμογή Συγγραφικών Σταδίων σε Αυθεντική Μαθητική Έκθεση (Συγγραφή Μαθητικής Έκθεσης)
 5. Διόρθωση Αυθεντικών Μαθητικών Εκθέσεων:
 • Παράδειγμα 1
 • Παράδειγμα 2
 • Παράδειγμα 3
 1. Βασική Θεωρία Σεμιναρίου (PDF)
 2. Ρουμπρίκα Αξιολόγησης 
 3. Εικονογραφημένη Αφήγηση 
 4. Κριτήρια Αξιολόγησης

Τρόπος Παρακολούθησης

Πάτησε πάνω σε κάθε ερώτηση, για να δεις την απάντηση:

Το σεμινάριο προσφέρεται αποκλειστικά διαδικτυακά εξ αποστάσεως. Είναι ασύγχρονο που σημαίνει ότι μπορείς να το παρακολουθήσεις στον δικό σου χώρο και όποια ώρα επιθυμείς! Aποτελείται από σύντομα βίντεο που δεν κουράζουν τον/την θεατή και μεταφέρουν το περιεχόμενο με εύληπτο τρόπο.

Για να πραγματοποιήσεις εγγραφή στο σεμινάριο, θα πρέπει να πατήσεις το κουμπί “Απόκτησέ το” και να ακολουθήσεις τη διαδικασία της παραγγελίας. Αν στη θέση του κουμπιού “Απόκτησέ το” βλέπεις το κουμπί “Εκδήλωση ενδιαφέροντος” σημαίνει ότι το σεμινάριο αυτή τη στιγμή δεν είναι διαθέσιμο για εγγραφές αλλά μπορείς να εκδηλώσεις το ενδιαφέρον σου για τον επόμενο κύκλο.

Κατά το τελικό στάδιο της παραγγελίας/ εγγραφής σου συμπληρώνεις ένα δικό σου όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης. Έτσι, δημιουργείς τον λογαριασμό σου στο site μας. Μετά την ολοκλήρωση της παραγγελίας/ εγγραφής σου, θα μπορέσεις να παρακολουθήσεις το σεμινάριο μέσω του site μας (στο μενού “Ο Λογαριασμός Μου”), αφού συνδεθείς στον λογαριασμό σου. 

Μετά την απόκτηση του σεμιναρίου θα έχεις πρόσβαση σε αυτό για 2 μήνες/ 60 μέρες με σκοπό να έχεις άνεση χρόνου, για να εφαρμόσεις στην πράξη όλα όσα θα διδαχθείς! Αφού ολοκληρώσεις το σεμινάριο, θα λάβεις τη βεβαίωση παρακολούθησης.

Το σεμινάριο είναι συμβατό με όλες τις συσκευές (Η/Υ, tablet, κινητό). Επομένως, μπορείς να το παρακολουθήσεις από οποιαδήποτε συσκευή.

Σχόλια επιμορφούμενων

Λίγα λόγια για την Εισηγήτρια

Η Ευαγγελία Χίντζιου είναι απόφοιτος του τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος M.Ed στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία. Στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού της πραγματοποίησε διπλωματική εργασία η οποία αφορούσε το μοντέλο της ανεστραμμένης τάξης/ flipped classroom, ενώ εξειδικεύτηκε στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και στη χρήση εκπαιδευτικών παιχνιδιών. Είναι CEO της εταιρείας "E-philologist" και της αντίστοιχης ιστοσελίδας e-philologist.gr. Δραστηριοποιείται ενεργά στο YouTube μέσω του καναλιού "E-philologist" στο οποίο αναρτά εκπαιδευτικά βίντεο με βασική θεματική τις νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση και τα φιλολογικά μαθήματα. Το εγχείρημα αυτό έχει ευρεία αποδοχή από την εκπαιδευτική κοινότητα και όχι μόνο. Συνεργάζεται με το filologika.gr στο οποίο έχει δημοσιεύσει πλήθος κριτηρίων αξιολόγησης για τη Νεοελληνική Γλώσσα & Λογοτεχνία και τα Αρχαία Ελληνικά όλων των τάξεων Γυμνασίου- Λυκείου.

Σε ποιους απευθύνεται

Το online σεμινάριο απευθύνεται σε:

 • φιλολόγους που επιθυμούν να μάθουν να διδάσκουν αποτελεσματικά την παραγωγή λόγου
 • δασκάλους/ες μεγαλύτερων τάξεων που επιθυμούν να μάθουν να διδάσκουν αποτελεσματικά την παραγωγή λόγου
 • φοιτητές/ τριες καθηγητικών σχολών που επιθυμούν να επιμορφωθούν στον τρόπο διδασκαλίας της παραγωγής λόγου για μελλοντική εκπαιδευτική χρήση 
 • γονείς/ κηδεμόνες που επιθυμούν να μάθουν τα παιδιά τους τα βήματα για τη συγγραφή ενός άρτιου κειμένου 

Μετά την παρακολούθηση του Online Σεμιναρίου θα είσαι σε θέση να διδάξεις στους μαθητές/ τριες σου:

 • τα βήματα συγγραφής μιας παραγράφου/ ενός κειμένου
 • τα κριτήρια αξιολόγησης μιας παραγράφου/ κειμένου
 • τον τρόπο αξιολόγησης μιας παραγράφου/ ενός κειμένου με βάση συγκεκριμένα κριτήρια 
 • τον τρόπο διόρθωσης μιας παραγράφου/ κειμένου

Κόστος

65 €

Πληρωμή με Κάρτα, PayPal ή Κατάθεση

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το online σεμινάριο στείλε μας mail στο

info@e-philologist.gr